انتخاب سفارت امریکا

انتخاب سفارت امریکا

بنا به شرایط فرد، توانایی مالی و وقت آزاد هر فرد می تواند یکی از سفارت ها را انتخاب کند. در ادامه به مقایسه مختصر در مورد سفارت های ارمنستان، ترکیه و دبی  می پردازیم. در اخر مواردی که باعث پیچیده شدن کیس فرد می شود را تقریبا به ترتیب اهمیت معرفی می کنیم:

رویه کلی تمام سفارت های امریکا تقریبا شبه به هم می باشد ولی برخی اختلافات جزیی باعث این شده اقبال دانشجویان به برخی سفارت ها مثل ارمنستان بیشتر باشد که در ادامه ارایه می شود:

۱-     ارمنستان:

سفارت امریکا در ارمنستان در شهر ایروان قرار دارد. از نظر رفت و آمد و ارزان بودن یکی از به صرفه ترین مکان ها برای مصاحبه هست که خود یه فاکتور مهم برای بسیاری می باشد. جاذبه های گردشگری زیادی در ارمنستان نسبت به ترکیه و قبرس وجود ندارد و واحد پولی ان درام است و بیشتر اقبال دانشجویان علاوه بر مسایل مالی، بخاطر برخورد خوب افیسرها و منطقی بودن آنها با کیس های مختلف و طول کم دوره کیلیرنس می باشد. در کل ارمنستان برای پارشال فاند ها نیز مناسب می باشد. هزینه پیکاپ ارزان از دیگر مزیت این سفارت هست. بسیاری از دانشجویانی که با بند ۲۱۴ از سفارت دوبی و انکارا ریجکت شده بودند به علت اینکه در ارمنستان به آنها اجازه صحبت داده می شود توانسته اند موفق به اخذ ویزا بشوند. مشکل اصلی پر شدن تمام وقت های مناسب در اواخر مارچ توسط دانشجویان هست. همچنین ارمنستان جز اولین سفارت هایی بود که شروع به چک کردن سی وی دانشجو با دانشگاه کرد و هنوز معلوم نیست این روند ادامه دار می باشد یا خیر. ویزا های صادر شده بیشتر سینگل بوده و معمولا افراد باید به ۱۰ سوال بعد از مصاحبه جوابگو باشند. ارمنستان روی رشته های نزدیک به نفت مثل مهندسی شیمی حساسیت بیشتری نسبت به قبرس نشان می دهد و برای اینچنین دانشجویان زیاد مناسب نیست.

۲-     ترکیه:

تا چند سال پیش و قبل از کودتای ترکیه، انکار بهشت دانشجویان ایرانی برای دریافت ویزا بود. فرهنگ متجانس با ایران ،قیمت مناسب برای سفر، ویژگی های تفریحی عالی از دلایلی بود که تا سال ۲۰۱۴ اکثر دانشجویان را به ترکیه می کشاند. اما بعد از تغییر سفیر امریکا بعد از کودتا و تعطیلی چند هفته ای آن، رفتار غیر خطی از افیسرها بیشتر شد و طول دوره ی کیلینرس افزایش یافت .

گپ تحصیلی برای ترکیه بسیار اهمیت داشته و برخی دانشجویان از کیفیت پایین صدای مصاحبه کننده نگران. در عین حال هنوز بسیاری از افراد به راحتی از انکار ویزا گرفته اند ولی به صورت میانگین طول کیلیرنس بیشتری را تجربه کرده اند. برای رشته های سیف و فول فاند بدون گپ همان روند سال های خوب پیش وجود دارد و افرادی که مسئله ی خاصی در کیسشان نیست می توانند با خیال راحت به ترکیه برای مصاحبه بروند. ترکیه بیشتر ویزای سینگل صادر کرده و عمدتا تعداد ۱۱ سوال ارسال می کند.

۳-     امارات متحده عربی:

دبی یکی از غیر خطی ترین سفارات امریکا برای ایرانی هاست. از ریجکت های عجیب و غریب برای رشته های کاملا سیف تا بعضا کیلیر های درجا در سال های پیش و صدور ویزاهای چندبار خروج در ماه های اخیر نمی توان روند خاصی را برای این سفارت در نظر گرفت. بنا به گفته افراد اگر از مرحله مصاحبه به سلامت گذر کنید دوره کیلینرس کوتاه تری نسبت به ترکیه خواهید داشت ولی اعتبار ریجکت دوبی از دیگر سفارت ها بیشتر است و سفارت های کمتر نظر دوبی را برای دادن ویزا رد می کنند. 

 

 تحصیل بر روی حوزه ی مربوط به نفت و گاز و انرژی هسته ای در آمریکا: تقریبا یکی از حساس ترین موارد برای سفارت ها بوده

که دانشجویان با بند معروف و مخوف ۵۰۱ ریجکت می شوند. به جز چند مورد دانشجوی بازگشتی returning student که با این بند ریجکت شده بودند و بعدا اثبات کرده بودند که در این زمینه ها مشغول به تحصیل نبوده اند، بنا به مشاهده ها و گزارشاتی که تیم مشاوره در اختیار دارند کسی موفق به دریافت ویزا حتی بعد از ۴  ۵ بار مراجعه به سفارت های مختلف نشده و نامه سناتور ها نیز تاثیری روی روند سفارت نگذاشته است.  

 

تحصیل بر روی حوزه ی مربوط به نفت و گاز و انرژی هسته ای در دوره ی قبلی تحصیل: مواردی اکثرا در حوزه ی کار در نفت و مهندسی شیمی بوده که بخاطر تغییر زمینه کاری از نفت به مورد سیف تر در دوره ی بعدی موفق به اخد ویزا شده اند هرچند در مورد انرژی هسته ای سخت گیری ها بیشتر می باشد و ما بقی با ۵۰۱ ریجکت شده اند. بنا به تجربه بعضی، در صورت عبور از سد افیسر و در صورت عدم اعلام ریجکت در حین کیلیرنس تا دو هفته بعد از مصاحبه، به احتمال زیاد فرد بخاطر این بند رد نخواهد شد.

 

کار در زمینه نفت و گاز و انرژی هسته ای: در رزومه ی فرد و سابقه ی کاری یا کارآموزی فرد ممکن است اشاره به سابقه کار با شرکت های نفتی یا شرکت هایی که به نحوی به نفت و گاز و انرژی هسته ای مرتبط هستند اشاره شده باشد که در صورت عدم متقاعد کردن افیسر به عدم فعالیت در حوزه های نفتی و حساس منجر به ریجکت ۵۰۱ می شود.

 

سابقه کار با شرکت های تحریم شده توسط امریکا: افراد قبل از تنظیم رزومه با مراجعه به سایت http://iranwatch.org از سیف بودن سابقه کاری خود حتما مطلع شوند. در صورت همکاری با شرکت های در لیست فرد با بند ۳۰۱ یا ۳۰۶ ریجکت خواهد شد و نیاز به متقاعد کردن افیسر به منظور عدم همکاری در زمینه های حساس هست که بسیار سخت می باشد.

 

همکاری با استاید داری سابقه نظامی و کار بر روی موارد حساس چه ایران چه امریکا:  در هنگام انتخاب استاد چه در مقطع قبل چه برای اپلای باید به زمینه کاری استاد و مراکزی که استاد از آن بودجه دریافت می کند توجه داشته باشید. بعد از مصاحبه ممکن است با دریافت سوالاتی در مورد زمینه کاری اساتید و رزومه و محل بودجه آنها مواجه شوید که در صورت حساس بودن یا مثلا دریافت فاند نظامی شما با بند های ۲۱۲ ریجکت خواهید شد.

 

کار بر روی مواردی که امکان دارد کاربرد نظامی یا دوگانه داشته باشد: از چندین سال قبل فایلی به نام Technology Alert  List یا TAL منتشر شده است که اکثر زمینه های مهندسی را در بر می گیرد. وجود اسم رشته ی شما الزاما به این معنا نیست که شما نمی توانید ویزا دریافت کنید و تنها ممکن است پروسه ی کیلیرنس را طولانی تر کند. رشته های خارج از این لیست، رشته های کاملا سیف بوده و نگرانی کمتری دارند. افرادی که رشته ی تحصیلی آنها در این لیست می باشد باید امادگی بیشتری برای ارائه ی منسجم و بهتر داشته باشند. همچنین دریافت Research Plan از استادی که زیر نظر وی باید تحصیل کنید برای دانشجویان دکتری و برخی از مستر ها و کورس دیسکرایپشن برای دانشجویان مستری که پروژه ی آنها مشخص نیست بسیار کمک کننده می باشد. برای رشته های حساس بردن ریزنمرات مقطع های قبلی که نشان دهنده ی این است که شما درسی با عنوان های حساس پاس نکرده اید کافیست.

 

 کار در شرکت های دولتی: در صورت داشتن سابقه کار یکی از سوالاتی که از شما حتما پرسیده می شود در مورد خصوصی بودن یا دولتی بودن محل کار هست. توصیه میشود قبل از اپلای هییچ سابقه کاری دولتی در رزومه و یا اینترنت قرار داده نشود .وزارت امور خارجه آمریکا دسترسی به اطلاعات بیمه و هر اطلاعاتی که تنها در اختیار نهاد های داخلی است، ندارد و هیچ جای نگرانی برای افرادی که این موارد را در رزومه ی خود ارائه نکرده اند نیست.  

 

داشتن کسری خدمت به خصوص از بنیاد نخبگان: در چند سال اخیر افیسرها بنا به گفته بعضی از دانشجویان که اطلاعات اضافه رامنتقل کرده اند متوجه این امر شده اند که داشتن کسری خدمت به خصوص از بنیاد نحبگان به این معنی است که فرد سابقه همکاری با یک نهاد نظامی در پروژه ای به منظور دریافت کسری خدمت داشته. در صورت خطرناک تشخیص دادن پروژه می تواند منجر به رجکت با ۳۰۱ یا ۳۰۶ شود و کلا باعث افزایش طول دوره کیلیرنس می گردد.

 

سابقه ی ریجکت قبلی: در صورت داشتن سابقه ریجکت قبلی و ارائه نکردن دلایل بسیار قوی مانند تغییر محسوس در کیس شما احتمال ریجکت با بند مشابه با بند قبلی وجود دارد. لازم به ذکر است اکثر افرادی که برای بار اول با ۵۰۱ ریجکت می شوند هیچ وقت قادر به دریافت ویزا نبوده اند.

 

داشتن گپ بیشتر از یک سال: داشتن گپ بیشتر از دو سال باید با مواردی مثل کار در شرکت های خصوصی سیف، کار بر روی تحقیقات دانشگاهی و یا سربازی و یا بیماری و …. پر کرد مورد آخر زیاد مورد پسند افیسر نیست! داشتن این گپ به منزله ی علاقه فرد به مهاجرت محسوب می شود و باعث ریجکت با بند ۲۱۴ که معروف به سوشال تای هست می شود.

 

سلف فاند بودن مخصوصا برای دکتری داشتن فاند از دانشگاه معتبر به اعتبار درخواست شما اضافه می کند و نداشتن فاند به خصوص در دکتری نشان دهنده ی این موضوع هست که شما قصد مهاجرت دارید. برای دانشجویان مستر این حساسیت کمتر هست و با ارائه ی یک Bank Statement به میزان یک و نیم برابر میزان فاند مورد نیاز برای تحصیل و زندگی )چون اکثر برنامه های مستر یک تا دو سال هست و یک پرزنتیشن خوب می توانند این مشکل را پشت سر بگذارند. در غیر این صورت با بند ۲۱۴ ریجکت خواهند شد.

 

داشتن مدرک مشابه برای تحصیل: برخی از افراد با داشتن مستر، یا دکترا در رشته ای برای مقطع مشابه برای آمریکا پذیرش گرفته اند که این امر دریافت ویزا برای امریکا رو سخت می نماید. دلیل آن این است که این ظن ایجاد می شود که فردی که دارای مدرک در این مقطع می باشد نیاز به گذراندن مقطع مشابه نداشته و دلیل غیر تحصیلی باعث این امر می باشد که در این صورت فرد با بند ۲۱۴ ریجکت می گردد.

 

انصراف از تحصیل در مقطعی برای تحصیل در امریکا: این موضوع نیز ماننده بند قبل بوده و در صورت عدم ارائه ی دلایل متقاعد کننده باعث ریجکت با ۲۱۴ می شود.

 

داشتن فامیل درجه یک در ایالتی که فرد تحصیل خواهد کرد: در برخی موارد وجود همسر، پدر، مادر، خواهر یا برادر یا داشتن گرین کارت برای هر یک از افراد فوق الذکر باعث این ظن شده که فرد قصد مهاجرت به امریکا را در آینده خواهد داشت که منجر به ریجکت ۲۱۴ خواهد شد. با ارائه دلایل خوب و ارائه ی مناسب فرد می تواند افیسر را توجیه کند.

 

۱گذراندن دوره سربازی در مراکز نظامی تحریم شده: در برخی موارد دیده شده که داشتن سربازی از مراکز تحریم شده توسط امریکا منجر به ریجکت با بند ۳۰۱ یا ۳۰۶ می شود. هرچند با ارایه ی خوب و بیان این که انتخاب مکان خدمت به عهده ی فرد نیست می توان از این امر جلوگیری کرد .

 

پایین بودن نمرات زبان:  در صورتی که فرد توانایی ارائه مناسب به زبان انگلیسی نداشته باشد و این برای افیسر محرض گردد، فرد با بند ۲۱۴ ریجکت خواهد شد. یک ارائه ی خوب می تواند بسیاری از مشکلات را حل نماید.

 

داشتن سابقه لاتاری برای دانشجو: در برخی از موارد سابقه لاتاری باعث به وجود امادن سوالاتی در مورد نیت دانشجو برای رفتن به امریکا شده که در صورت عدم ارائه ی خوب می تواند منجر به ریجکت با بند ۲۱۴ شود .

 

سفر به مناطق حساس در ۱۵ سال اخیر: در صورت سفر فرد به مناطق جنگی و مورد، مناقشه فرد باید امادگی بالایی برای پاسخ به دلایل سفر داشته باشد. هرچند این حساسیت برای زمانی که این مناطق در صلح بوده اند بسیار کمتر است. از آنجایی که سفارت به سفر های خارجی شما در صورت تمایل دسترسی دارد پنهان کاری با توجه به تغییر شماره پاسپورت بعد از تعویض این موضوع ریسکی می باشد و امکان ریجکت به علت عدم صداقت و تهدید علیه امنیت آمریکا بسیار جبران ناپذیر می باشد.

 

با توجه به موارد لیست شده فرد باید برای ویزا اقدام نماید.