تجربه مصاحبه و نکات مهم برای ویزای توریستی سفارت امریکا در ایروان ارمنستان

نکاتی در مورد سفر به ارمنستان و مصاحبه ویزا مدارک لازم:

مدارک اصلی ویزای توریستی:

اصل پاسپورت که بیش از ۶ماه از تاریخ ورودتان به امریکا اعتبار داشته باشد

تائیدیه فرم DS-160که پرینت بگیرید

تائیدیه زمان مصاحبه که پرینت می گیرید

یک قطعه عکس ۵*۵بدون روتوش

اصل و ترجمه کارت پایان خدمت (جهت آقایان)

اصل و ترجمه شناسنامه  MRVتاییده پرداخت هزینه که پرینت بگیرید

سایر مدارکی که ممکن است احتیاج شود تمکن بانکی خودتان(نشان دهنده موجودی حساب)

عکس اضافه همراه داشته باشین که دردسر نشه. همچنین یکی دو تا عکس هم برای سفارت ایران داشته باشین که اگه ویزاتون به موقع نیومد و خواستین از ارمنستان خارج بشین، بتونین برگه خروج بگیرین

فتوکپی شناسنامه، کارت ملی و گذرنامه را داشته باشید و عکسش را هم داشته باشید چون ممکن است لازم شود به سفارت ایران در ارمنستان هم بروید.

رفتن به سفارت

لازم نیست خیلی زود بروید. حداکثر یک ساعت قبل از زمان مصاحبه کافی است. جلو سفارت محل نشستن راحت وجود ندارد و مغازه ای نیست که در صورت نیاز از آن بشود خرید کرد. برای همین محل راحتی برای انتظار کشیدن نیست. همین طور حواستون باشد که اگر همراه فردی هستید که وقت مصاحبه دارد ولی خودتان وقت مصاحبه ندارید، شما را راه نمی دهند.

برای رفتن به سفارت تاکسی بگیرید. جلوی درب اصلی سفارت نگه نمیدارد یعنی روی گوگل در دیگه ای را نشان می دهد. ولی تقریبا ۱۰۰متر فاصله تا در اصلی هست از محلی که تاکسی پیاده می کند. هنگام برگشت از سفارت هم تاکسی که با اپ میگیرید میاد روبروی همون دری که پیاده شدید. پس جلو درب اصلی منتظر نمانید و بروید همانجایی که پیاده شدین. اگر با کار با اپ راحت نیستین، می توانید از تاکسی های عادی استفاده کنید. دقت کنید از تاکسی متر استفاده شود تا بیش ….از حد گران نشود اما مشابه ایران، قیمت تاکسی از یاندکس بیشتر خواهد بود.

جلوی درب ورودی افسر ازتون میپرسه وقت سفارت دارید یا نه؟ اگه داشته باشید اجازه ورود میدن بعد اسمها تون رو میگید و افسر با لیستی که دستشه چک میکنه و ازتون میخواد تو صف جلوی در بایستید و گوشی هاتون رو خاموش کنید و پاسپورتتون رو نشون بدید. نوبت شما که شد اجازه ورود به حیاط سفارت رو میدن و اونجا هم یه افسر دیگه گوشی خاموش شده شما و پاسپورتتون رو چک میکنه و بعد وارد ساختمان میشید. داخل ساختمان گوشی، ساعت دیجیتال و …رو تحویل میدید و فقط اجازه بردن مدارک را می دهند. کیف دوشی کوچک( کوله پشتی) رو اجازه نمیدن و اگر کاپشن دارید از زیر دستگاه ایکس رد میکنن. پس کیف بزرگ با خودتان نبرید چون تنها راه این است که فردی در صف لطف کند و کیف را برایتان تا بازگشت نگه دارد. در قسمت بعد که پذیرش هست فرم دی اس ۱۶۰رو با بارکدخوان چک میکنن. حالا باید منتظر بمونید نوبتتون بشه برید جلو باجه عکسمون رو اسکن کردن و پاسپورت رو اطلاعاتش رو ثبت بعد ارجاع می شود به باجه انگشت نگاری و اونجا پس از ثبت اثر انگشت می روید نوبت مصاحبه که آفیسرها هر یک در باجه جدا نشسته اند و به نوبت هر نفر که تمام میشود بعدی رو صدا میکنند

فضا دقیقا مثل باجه های بانک است فقط جایی برای نشیستن نیست و باید سرپا بایستین. اول از همه میپرسن که به فارسی یا انگلیسی مصاحبه صحبت کنی و شما انتخاب میکنی زبان رو

و بعد سوال های رایج مثل : برای چی میخوای بری؟ کی رو اونجا داری؟ کدوم ایالت هستن؟ شغلشون چیه؟ شغل خودتون چیه؟ کی از نظر مالی ساپورتتون میکنه؟ مادر و پدر چه کاره آن؟ چند تا خواهر و برادر هستین و آیا کسی رو ایران دارید ؟ میپرسن

اگه صادقانه و با اعتماد به نفس جواب بدید نیاز به سوالات بیشتر نیست و نتیجه رو همونجا بهتون میگن

سوالات متداول هنگام مصاحبه

برای چی میری؟- کارمندی یا نه؟- هزینه رو کی پرداخت میکنه؟- فرزندت اونجا چه کاری میکنه؟- متاهلی یا نه؟- چرا با همسرت نمیری؟- چقدر میخوای بمونی؟- چه سفرهایی داشتی؟-

قصدتون از سفر چیه؟- دختر/پسرتون برای چی رفته؟- به غیر از دخترتون، کسی دیگه را در امریکا دارین؟- فرزند دیگه ای دارین؟- برای چه مدت میخوای بمونی امریکا؟- :سوالات پدر

سربازی کجا بودی؟ سربازی رفتن؟ چندساله کسب و کار رو دارن؟ وظیفه شما در محل کار چیست؟

محل کار دولتی یا خصوصی است؟ کارت پایان خدمت یا معافیت را ببینم با ترجمه. فقط یک لحظه نگاه میکنه و پس میده.

سفر خارجی داشتید کجا؟ نوه هم دارید؟

از هردو راجب به سفرای ۵سال گذشتشون که کجا بوده و چرا؟تجاری بوده یا تفریحی؟- چند فرزند دارین و کجا هستن؟ –

نکته مهم برای وقتی که پدر و مادر با هم هستند: اگر پاسپورت ها را نگرفتند و تحویل دادند، حتما بعد از انجام مصاحبه دقیق بپرسید که نتیجه مصاحبه ویزا چه شده است. دلیل این سوال این است که دقیق مشخص شود آیا هر دو نفر باید با هم صبر کنند یا این که یک نفر تایید شده است و به خاطر نفر دوم پاسپورت ها را پس می دهند چون اکثر مواقع پدر و مادرها ترجیح می دهند با هم سفر کنند و آفیسر بدون این که به وضوح بگوید یک نفر تایید شده است، فرض را می گذارد هر دو با هم می خواهند سفر بروند و پاسپورت هر دو نفر را پس می دهد.

نکاتی در مورد برنامه ریزی برای سفر به ارمنستان

در حال حاضر، به علت مشخص نبودن نتیجه مصاحبه ویزا و همین طور زمان بازگشت پاسپورت به شما، تنظیم زمان بازگشت از ارمنستان ممکن نیست. به همین دلیل شما دو انتخاب دارید:

.۱خودتان با یک آژانس صحبت کنید که برای شما یک تور چهار شب و پنج روز بگیرند اما

بلیط بازگشت را نگیرند. اگر تا روز چهارم بازگشت شما قطعی شد، بلیط بازگشت را می گیرند و باز می گردید. اگر نه، زمان اقامت را تمدید می کنید. اگر زمان اقامت بیش از یک هفته شد، می توانید از برگه خروج استفاده کنید.

.۲به جای آژانس خودتان کارهای بالا را انجام دهید. تهیه بلیط که از طریق سایت های فروش

بلیط ایرانی بسیار ساده است. برای اقامت هم، برخی هتل ها قبول می کنند رزرو کنید و هزینه

را حضوری بپردازید. اگر اقوام ساکن آمریکا دارید که آنها هم راحت می توانند پرداخت کنند. طبق انتظار، گزینه دوم به صرفه تر خواهد بود اما نیاز دارد وقت برای برنامه ریزی بگذارید.

در مورد خورد و خوراک در ارمنستان و گشت و گذار در روزهایی که منتظر هستید، سلیقه ها آن قدر متفاوت است که نمی شود یک توصیه کلی داشت. اما به نظر من داشتن مواد غذایی مثل بعضی کنسروها و نان و خشکبار خیلی مفید است چون ممکن است نخواهید همه وعده ها را به رستوران بروید.

یاد گرفتن کار با Google Translateهم بسیار مفید است چون مردم ارمنستان عمدتا فارسی و انگلیسی نمی دانند. با داشتن گوگل ترنسلیت شما می توانید منظورتان را برسانید. به خصوص اگر قصد خرید سوغاتی و میوه و سبزیجات داشته باشید یا احیانا نیاز باشد با راننده یاندکس یا تاکسی تعامل داشته باشید.

نکاتی در مورد جا به جایی و بر طرف کردن نیازهای اولیه در ارمنستان

وقتی وارد فرودگاه ارمنستان میشید، پاسپورتتون رو چک میکنن. بعد که از گیت رد میشید، چمدونتو بر میدارید و همون جا چند تا باجه هستن که دلار چنج میکنن، اما به قیمت پایین. با نرخ ۳۰۰و ۳۵۰درام. اونجا چنج نکنید چون نرخش پایینه. جلوتر که برید یه جایی هست به اسم unibankکه با نرخ بهتر چنج میکنند، با نرخ ( ۳۸۰همین جایی که تو عکس میبینید.) نرخ این بانک خیلی نزدیک به شهر است. اما خیلی پول زیاد تبدیل نکنید. اگر ۵۰دلار یا حداکثر ۱۰۰ دلار تبدیل کنید، کافی خواهد بود. اگر بیشتر نیاز شد، در سطح شهر تبدیل دلار به درام راحت است.

نیاز نیست همه پولتونو چنج کنید. داخل شهر کنار فروشگاههای sasیه باجه هست که اونجا با نرخ ۳۸۴تا به راحتی براتون چنج میکنند. سعی کنین یه مقدار پول خرد (اسکناس ۱۰۰۰درامی) داشته باشین، چون خیلی از تاکسی ها اسکناس ۵هزار به بالا رو قبول نمی کنن. اگه هیچ پول خردی نداد، میشه از یه سوپرمارکت یه آب خرید تا پول خرد بدن.

سیم کارت هم از باجه کناری بگیرید. Viva MTSکه اطلاعات اون رو در پایین می بینید.

۱۰گیگ اینترنت، ۸۰۰دقیقه مکالمه به قیمت ۲۸۰۰درام که خیلی خوبه. حتما به متصدی بگویید خط را داخل گوشی بیندازد و اینترنت را فعال کند. همونجا هم بگید نصب کند روی گوشیتون و اینترنت فعال بشه. گزینه دیگر این است که از اینترنت ایران استفاده کنید. قیمتش کمی ارزان تر است اما حجم بسیار محدودتری دارد.

در خصوص گرفتن تاکسی از فرودگاه تا محل اقامت، خود فرودگاه شما میتونید از یه نفر درخواست کنید واستون با اپلیکشن یاندکس( )YandexGoبراتون تاکسی بگیرن و با کمترین هزینه برید ، که کلا فاصله ۱۰تا ۲۰دقیقه ای است. این اپلیکیشن رو در ایران نصب کنید روی گوشیتون تا اگر کسی پیدا نشد، خودتون هم بتونین استفاده کنید. بعد از گرفتن اینترنت، براحتی می توانید با اقوامتون در ایران و آمریکا هم صحبت کنید. اگر با کار با اپلیکیشن یادکس راحت نیستید، اقوامتون هم می تونن براتون تاکسی بگیرد و بعد راهنمایی کنند کجا بروید. حتی می توانند شما را دنبال کنند. برای این کار، وقتی یاندکس را نصب می کنید، اقوامتان هم باید با همان شماره نصب کنند. این کار به خصوص برای افراد مسن تر و عدم نگرانی فرزندانشان مفید است.

آدرس های مهم در ارمنستان

محل اسکان: این آدرس برای هر فرد متفاوت است اما حتما داشته باشید تا برای جا به جایی به مشکل نخورید.

سفارت آمریکا

۱ American Avenue, Yerevan 0082, Armenia

مسجد

۱۲ Mesrop Mashtots Ave, Yerevan 0015, Armenia

:بانک ملت ۱۹ Charents St, Yerevan 0025, Armenia

:سفارت ایران

۱ Budaghyan St, Yerevan 0014, Armenia

پستی که پاسپورت رو میرید ازش میگیرید: خیابان امیریان (ضلع غربی میدان جمهوری) :حدود۵۰۰متر به سمت غرب پلاک۲۷سمت چپ. ساعت کار ۱۸-۹

۲۷ Amiryan St, Yerevan, Armenia

تهیه و تنظیم: میم زنجانی. اگر به دردتان خورد، دعا کنید

 

 

 

 

آقای معین مشاور مصاحبه سفارت آمریکا